Om mig

Eva Viding Bussell

Ståuppkomiker med absurd twist

Röster om Eva:

Eva har gjort flera framträdanden på event i Edge Comedys regi. Edge Comedy drivs av Tomas Ahlbeck och vill "lyfta upp den alternativa standupscenen i Stockholm", för "komiker som har en annan drivkraft än att göra allmäntrevlig mainstream lätthumor".

De ansvariga för klubben Oslipat såg ett klipp med Eva på YouTube och bokade in "den mycket roliga rookiekomikern Eva Viding" för ett gig på Debaser Medis i Stockholm.

 

Västerås Comedy Club drivs av Joakim Björkvall och deras klubbkvällar är alltid av högsta klass. Eva har gjort flera gig här och fått omdömet "hysteriskt rolig... ett namn att lägga på minnet". Något att leva upp till!

Eva Viding

började med standup tack vare sin man Ryan Bussell, som var med i rookietävlingen Bungy Comedy våren 2011.

 

Efter att ha varit bollplank och kritiker åt maken i ett halvår tänkte hon att det var lika bra att prova själv också, och anmälde sig till våromgången 2012. Hon gick direkt vidare till finalen i maj och efter ett framträdande där juryn ömsom skrattade, ömsom stönade blev hon tilldelad en fin andraplats bakom Michael Thunander.

 

Det gav henne blodad tand att fortsätta och sedan dess har hon uppträtt flitigt på klubbar över hela Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr. Hon har haft förmånen att framträda på Skrattstock-festivalen 2012 och 2014, samt på Västerås Comedy Festival tre år i rad, senast 2015. Hösten 2016 gjorde Eva debut på Sveriges mest prestigefyllda scen, Norra Brunn.

 

 

Med över 15 års erfarenhet som instruktör och pedagog i olika sammanhang är Eva van att stå på scen inför många olika typer av människor och framför sitt budskap med närvaro och humor. Hennes stil på scen är lätt att relatera till med allmänna ämnen som familj, relationer och sex, men har ofta en mörk underton som gör att skrattet fastnar i halsen på väg ut. Definitivt inte barntillåtet alla gånger men väldigt roligt.

 

Eva kan bokas som komiker och/eller konferencier för t ex företagsevent, möhippor, svensexor, privata fester med mera. Se Kontakt för mer information.